İstanbul Kodlayanlar Projesi ile 550 genç istihdam edilecek
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen “Sosyal Etki Tahvil Lansman Toplantısı”na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Kacır, dijitalleşen dünyada iş yapma biçimlerinin hızla değiştiğini belirterek, “Önümüzdeki yıllarda mevcut mesleklerin birçoğu ortadan kalkacak ve yeni meslekler hayatımıza girecek. Bu değişim fırsatları da beraberinde getirecek” dedi. Milli teknoloji hamlesi hedeflerimize ulaşmamız için önemli bir fırsat penceresi olarak görüyoruz” dedi.
Yürütülen projelerin maliyeti 23 milyon euro.
Bakan Kacır, Türkiye’nin ortanca yaşı 33 olan bir ülke olarak büyük avantaja sahip olduğunu belirtti.
Gençleri geleceğin becerileri ile donatmak için politikalar geliştirdiklerini kaydeden Kacır, “Bölgesel kalkınmanın öncüsü olan kalkınma ajanslarımızın 2022 ve 2023 yıllarında odak noktalarını ‘Genç İstihdamı’ teması olarak belirledik. .’ Uluslararası projelerin toplam değeri 23 milyon Euro’ya ulaştı Gerçekleştirdiğimiz projelerle birlikte 9.234 gencin istihdamına katkıda bulunduk.
Projelerimiz tamamlandığında 71 bin 209 gence istihdam sağlayacağız.” Türkiye’deki ana akım yatırım tercihlerinden. Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirdiğimiz ‘Genç İstihdamı Sosyal Etki Bonosu Uygulaması: İstanbul Kodlama Projesi’ gençlerimizin istihdamı için yenilikçi ve özgün bir uygulama olacak.
Proje kapsamında hedef küme, son 1 yılda işsiz olan 18-35 yaş grubundaki gençlerimizdir. 1 milyon 250 bin dolar bütçeli bu proje ile bilgi ve iletişim teknolojileri bölümünde 550 genci istihdam etmeyi hedefliyoruz. İstanbul’da pilot uygulama olarak başlattığımız ilk sosyal etki bonosu uygulaması, bundan sonraki süreçte yapacağımız çalışmalara örnek teşkil edecektir. Bu doğrultuda etki yatırımı uygulamalarını ulaştığımız başarı düzeyine göre farklı bölgelerde ve farklı segmentlerde yaygınlaştırmayı planlıyoruz” dedi.